Szatinálás, üvegkarcolat

Bajnok Gábor

2800 Tatabánya
Telefon:
Email: bajnok.gabor@upcmail.hu
Weboldal:

Bajnok Gábor vagyok, az életemben a sport, a képzőművészet és a kézművesség szorosan összekötődik. A mottóm: Amikor futok, fejben alkotok, ha alkotok, fejben futok! / Bajnok Gábor

Büszkén mondhatom el, mint spinning instructor trainer, maraton, terep, ultrafutó, és kerékpáros, hogy Magyarországon és Európa több országában futottam már sok, sok sikerrel, maratoni és ultratávokat, 2019-ben egy sivatagi futás boldog célba érkezője is voltam. Mint kézművesség, szatinálással foglalkozom már régóta, klasszikus, népi, és saját tervezésű motívumokat szatinálok, tányérokra, poharakra, üvegtárgyakra és üveglapokra. Egy magam által kitalált, kiszerkesztett technika alapján egyedi stílusban három dimenziós és geometriai üvegkarcolatokat is készítek, ezeket általában 50×70-es keretezett üveglapokra karcolom, de ebben a méretben készültek már más témájú klasszikus karcolatok is, amiket grafikai témájú alkotásaim ihlettek meg. Nagy érdeklődéssel és figyelemmel kísérem a kalligráfiát, az Ex libriseket és a művészettörténetet is, ezen belül főként Caravaggio életét, műveit.

 

Mit jelent számomra az üveg, mint kézművesség? A hétköznapjainkban csak nem mindenütt jelenlévő anyag, több rétegű jelentés hordozó képességét szándékozom bemutatni, az üvegfelületre szatinált és karcolt témákkal és motívumokkal.