Rólunk

2011. szeptemberében Tata és környéki mesterek hozták létre a Tata és Térsége Kézműves Egyesületét, melyben a népi- ipar és képző művészet legnevesebb környékbeli mesterei tevékenykednek. Az Egyesület székhelye a tatai öregtó partjánál lévő lakó övezet szélén a ,,Bordó Házban” található, a környékre és a várra nyíló gyönyörű kilátással, melyen számos színvonalas mesterség bemutatónak , ,,nyitott műhelynek” ad otthont az ide látogatók nagy örömére. Vendégeink betekintést nyerhetnek a népi kismesterségek rejtelmeibe, megpróbálhatják az így készült tárgyakat maguk is elkészíteni, egy hangulatos borkóstolással egybekötve, melyet a térség boros gazdái tesznek lehetővé. Lehetőségük nyílik a helyi néphagyományt őrző kézművesek termékeinek megvásárlására is, melyeket törekvéseink szerint a vásárló be tud illeszteni a mindennapi használatba.

Rendkívül jó kapcsolatot ápolunk a helyi civil szervezetekkel, néptánc csoportokkal, környékbeli önkormányzatokkal. Évente számos programon, térségbeli rendezvényen vagyunk jelen mestereinkkel, úgy mint:

Tatai Patara, Víz-Zene-Virág Fesztivál, az almásfüzitői Azaum rendezvényei, Tata városának május 1-i kézműves foglalkozásai, Tűzugrás a Pötörke Népművészeti Egyesülettel, a szomódi Musikfest, a környező települések iskolái, óvodái által szervezett, kézműves napok, táborok, kistérségi civil napok, valamint az egyesületünk által szervezett húsvéti, adventi családi napok.

A Naszályon megrendezésre kerülő Országos Fazekasmester Találkozót egyesületünk elnöke Molnárné Tamás Anetta hívta életre Naszály önkormányzatával karöltve, mely mára már Naszály és a térség büszkesége és 2015-ben felkerült a megyei értékek közé. A rendezvény egyik fő célja, hogy a tatai fazekasság fennmaradása érdekében rendezett konferencián és a játékos szakmai versenyeken minél közelebb kerüljenek egymáshoz az ország elismert mesterei és az iskolákból érkező tanulók, létrejöhessen egy olyan kommunikáció, mely megadja az ifjúság számára azt azokat a plusz információkat szakmán belül amiket az iskolai keretek között nem tudnak elsajátítani, hogy ezáltal jó szakemberek kerüljenek ki a műhelyekbe a diák “inas” évek után.

Emellett több olyan rendezvénye is van egyesületünknek, melyek arra hivatottak, hogy a térség kézműves és ill. népművészeti hagyományait életben tartsa és mind szélesebb körben népszerűsítse, hogy utat mutasson a népi kismesterségek nyújtotta megélhetési lehetőségekről,

   • a “Diák Patara” kézműves műhelyei, ahol az ország egész területéről érkeznek a diákok iskolai szervezéssel és egy kis oktatással egybekötött műhely foglalkozás keretén belül megismerkedhetnek az egyes népi mesterségek történetével, szakmai fogásaival, a térséghez kötődő forma- és motívumkinccsel.
   • a “Tatai Tradíciók Nyomában” elnevezésű táborunk az ország fazekasságot oktató intézményeivel együttműködve nyújt lehetőséget az ifjú fazekas tanulóknak, hogy első kézből, a Tata fazekasságát fenntartó és oktató helyi mestertől sajátíthassák el azokat a gyakorlati ismereteket, melyekre iskolai keretek között nincs lehetőségük, s egy jobb, hatékonyabb utánpótlás nevelést biztosítson
   • a Tatai Kézműves Kavalkád, a nagy közönség számára  nyújt átfogó betekintést a térség népművészeti értékei, ill. kézműves mesterségeibe, bekacsolódhatnak a táncokba, énekekbe, kézműves foglalkozásokba, kis ízelítőt kapnak a hagyományőrző életmód képviselőitől lehetőséget biztosítva a csatlakozáshoz a jövőben
   • Az “Adventre Hangolódva” programsorozatunk a térségben élő családoknak szól, az Ünnepre való közös készülődés hangulatát igyekszik feleleveníteni a mai rohanó világban. Kézműves mestereink segítségével a szülők és gyermekeik együtt készíthetik el otthonaik díszeit, mézeskalácsaikat, ezzel erősítve a családok összetartó közösségi életét
   • “Mesterségek Napja” című rendezvényünket Polgármesterünk kérésére indítottuk útjára, melynek kapcsán szoros együttműködések jönnek létre egyesületünk, a Kuny Domokos Múzeum, az Eszterházy Kastély, a Városkapu Zrt. és még jónéhány civil szervezet között, mely az egész térség közösségi életét hivatott felpezsdíteni, fejleszteni
   
 •  
  A közeljövőben megrendezésre kerülő eseményekről itt tájékozódhat.

Partnereink

Home

How it works

Services

Online Management

Pricing

About us

Hosting Tips

Estimate My Income on Airbnb

Increase your Rental income

Using our industry expertise and intimate knowledge of Budapest real estate and hospitality trends, we optimise your Airbnb listing, pricing and occupancy to maximise your profits.

flat12

We take the hassle out of hosting

We take care of everything for your vacation rental from managing your listing & price, key exchange, cleaning, laundry, maintenance and much more so you sit back and relax while your rental earnings grow and your guests go home smiling.

Fully flexible short lets

Whether you wish to rent out your home on Airbnb while you’re on a month-long trip, or you have a spare apartment in the city, our property management solution is designed to adapt to all kinds of schedules. So, you can always come back to your home the way you left it.