Tatai Sokadalom népi mesterségek bemutatói (a Kenderke Néptánc Egyesülettel)
Tata, Angol kert 2024.06.15. - 2024.06.16.

A Tatai Sokadalom, melyet 2000 óta rendeznek meg minden év június harmadik hétvégéjén Tatán, az Angolparkban visszarepít bennünket az időben, hogy átélhessük a hajdani nagy vásárok hangulatát és színességét, miközben hagyományőrző családi programokkal gazdagítva varázsolja el a látogatókat.

A  Tata és Térsége Kézműves Egyesület által nyújtott különleges kézműves programok lehetőséget biztosítanak minden korosztálynak arra, hogy megismerkedjenek a hagyományos kézművesség rejtelmeivel és gyakorlatával.

Az agyagozás szerelmesei örömmel formálhatnak és díszíthetnek egyedi kerámiákat, cseréptárgyakat, míg a fafaragás iránt érdeklődők kipróbálhatják magukat a fakultúra ősi művészetében. A tojásdíszítés hagyományos technikáit ismerhetik meg a résztvevők, akik csodás mintákkal és színekkel gazdagíthatják saját alkotásaikat.

Emellett számos más kézműves tevékenység várja a látogatókat, mint például a fonás, a nemezelés vagy éppen a hímzés. Ezek a programok lehetőséget kínálnak arra, hogy a résztvevők személyes kapcsolatba léphessenek a hagyományos kézművesség világával, és megismerhessék azokat az ősi technikákat, melyek a múltban is értékes alkotásokat eredményeztek.

A Tatai Sokadalom tehát nem csupán egy esemény, hanem egy élmény, mely összeköti a múltat és a jelenkor kreativitását, miközben lehetőséget teremt a közösségi együttlétre és az egyedi alkotások megvalósítására. Legyen részese Ön is ennek a varázslatos rendezvénynek, és fedezze fel a kézművesség csodálatos világát Tatán!

Támogatóink

41615-17159-nka-3