I. Tatai Kézműves Kavalkád

A Tata és Térsége Kézműves Egyesület az NKA106107/01471 számú pályázaton nyert támogatásnak köszönhetően nagy sikerrel rendezte meg az I. Tatai Kézműves Kavalkádot 2018.október 06.án, melynek a Vaszary János Általános Iskola adott otthont. 

A kezdeményezés fő célja volt, hogy a napjainkban egyre inkább feledésbe merülő népi kismesterségeket jobban megismerje korunk gyermek, ifjú és felnőtt korosztálya, ezáltal a napjainkban még dolgozó mestereink segítségével kipróbálhassák, kedvet kapjanak ezen mesterségek kitanulásához . Nagy örömünkre szolgált, hogy szinte minden mesternél kevésnek bizonyult a szakmai anyagok mennyisége, mert rengeteg gyermek és fiatal élt az alkotás, tanulás lehetőségével.

A Komárom Esztergom Megyei Kézműves és Ipar Kamara elnöke Szerencsés László, bár nem lehetett jelen vidéki tartózkodása miatt, a szervezet képviselőjének elmondása alapján a Kamara is nagy szükségét érzi ,hogy az ilyen rendezvényeknek köszönhetően a mesterségek képviselői és az oktatási intézmények munkatársainak szoros együttműködése nagyon fontos a szakmaiság fenntarthatósága érdekében. 

A kavalkádot megelőző héten a győri Kovács Margit Alapfokú Művészeti Iskola fazekas növendékei ugyancsak az NKA támogatásának köszönhetően 1 hetet tölthettek el Molnárné Tamás Anetta tatai Fazekasmester műhelyében és az ott szerzett tudást a hét zárónapjaként nagy örömmel és lelkesedéssel adták át a kicsiknek a kavalkádon. 

Számos mesterséget lehetett kipróbálni,amihez a mesterek szakmai előadása is nagy segítséget nyújtott alkotás közben, mint azt a beszámoló végén a képeken is láthatjuk, a kovács, fafaragó, fazekas, mézes-bábos, üveg és tojás festő, bőrdíszműves mestereink fantasztikus élményekkel gazdagították az ide látogató közönséget, gyermekeket. A rendezvényen helyből és a környező településekről is érkeztek a látogatók és nagy örömünkre a versenyek is lázba hozták a környéken élőket.

Mind a süti sütő verseny , mind a kerámia díszítő verseny nagyon népszerű volt a közönség körében, Michl József Tata város polgármesterének, valamint a KEMKIK-nek köszönhetően több díjat is kiosztottunk, bíztatva az ügyes alkotókat.

Bízunk benne, hogy a jövőben egyesületünk és az oktatási intézmények gyümölcsöző együttműködései és az NKA segítő keze révén ezek a népi kismesterségek fennmaradnak és újra példás szakemberek képződhetnek a jövőben.

Tisztelettel és köszönettel :
Molnárné Tamás Anetta
Tata és Térsége Kézműves Egyesület elnöke

Támogatóink

41615-17159-nka-3
Close Menu

Home

How it works

Services

Online Management

Pricing

About us

Hosting Tips

Estimate My Income on Airbnb

Increase your Rental income

Using our industry expertise and intimate knowledge of Budapest real estate and hospitality trends, we optimise your Airbnb listing, pricing and occupancy to maximise your profits.

flat12

We take the hassle out of hosting

We take care of everything for your vacation rental from managing your listing & price, key exchange, cleaning, laundry, maintenance and much more so you sit back and relax while your rental earnings grow and your guests go home smiling.

Fully flexible short lets

Whether you wish to rent out your home on Airbnb while you’re on a month-long trip, or you have a spare apartment in the city, our property management solution is designed to adapt to all kinds of schedules. So, you can always come back to your home the way you left it.

Skip to content